In dit recept zetten we bonen in de schijnwerpers! Meer dan alleen een veelzijdig ingrediënt, bonen zijn een ware voedingskrachtpatser. Ze zitten boordevol plantaardige eiwitten, vezels en essentiële vitamines en mineralen die zorgen voor een stabiele energie, een gezonde spijsvertering bevorderen en je langer een vol gevoel geven. Dat is precies waarom ze de ster van dit gerecht zijn!
Dit Mediterrane Bonensalade recept is een eenvoudige, maaltijdvoorbereidingsvriendelijke optie die past bij de meeste dieet- en bariatrische plannen. Of je het nu geniet als een lichte lunch, een bijgerecht, of serveert op een feestje, deze kleurrijke salade is een heerlijke manier om op koers te blijven met je welzijnsdoelen terwijl je in elke hap smaak en voeding viert.
Trek in iets fris, smaakvol en gemakkelijk? Deze Mediterrane Bonensalade is voor jou!
KOKEN MET CELEBRATE - Mediterrane Bonensalade
| Porties: 8 | Bereidingstijd: 15 minuten |
Ingrediënten
- 2 blikjes rode kidneybonen (elk 15 ounces), afgespoeld en uitgelekt, of 3 kopjes gekookte kidneybonen
-
1 blik kikkererwten (15 ounces), afgespoeld en uitgelekt, of 1 ½ kopjes gekookte kikkererwten
-
1 kleine rode ui, gesnipperd (ongeveer 1 kopje)
-
2 stengels bleekselderij, in de lengte gehalveerd of in drieën gesneden en gehakt (ongeveer ¾ kopje)
-
1 middelgrote komkommer, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
-
¾ kopje gehakte verse peterselie
-
¼ kopje extra vierge olijfolie
-
¼ kopje citroensap (ongeveer 1 ½ citroenen)
-
3 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt
-
¾ theelepel fijne zout
-
Klein snufje rode pepervlokken
Bereidingswijze
- Klop in een kleine kom de olijfolie, het citroensap, de knoflook en het zout samen tot ze goed gemengd zijn. Giet de dressing over de salade en roer tot alles goed gemengd is.
-
In een serveerschaal combineer je de bereide kidneybonen, kikkererwten, ui, selderij, komkommer en garneer met peterselie.
-
Serveer onmiddellijk voor de meeste smaak, of laat het marineren in de koelkast, afgedekt, voor een paar uur. Restjes blijven goed, afgedekt en gekoeld, tot 4 dagen houdbaar. Als het nodig is, maak restjes wakker met een beetje zout of een scheutje citroensap.