
Gekookte eieren zijn het klassieke voorgerecht of tussendoortje in de lente, vooral met Pasen. We hebben een paar eenvoudige aanpassingen gemaakt om onze versie meer geschikt te maken voor uw bariatrische dieet. We hebben het vetgehalte verlaagd, de Proteïne verhoogd, en ze zijn nog steeds lekker genoeg om te delen met uw vrienden en familie!
| Porties: 6-8 | Bereidingstijd: 25 minuten | Kooktijd: 10 minuten |
Ingrediënten
- 8 grote eieren
- 2 el. gewone Griekse yoghurt
- 2 el. lichte mayonaise
- 2 theelepels dijonmosterd
- 1 el. dille augurk relish
- 1/4 theelepel gedroogde dille
- 1 theelepel fijngehakte bieslook
- 1-2 scheutjes hete saus *optioneel
- Zout en peper, naar smaak
- Paprika en bieslook, om te garneren
Aanwijzingen
- Om eieren hard te koken: Leg de eieren in een enkele laag in een grote pan. Voeg genoeg water toe om de eieren 2 - 5 cm te bedekken. Zet op hoog vuur en laat aan de kook komen. Kook 10 minuten. Haal de eieren uit de pan en leg ze in een ijsbad. Laat volledig afkoelen.
- Pel de eieren en snijd ze doormidden. Verwijder de dooier en doe deze in een aparte kom.
- Voeg Griekse yoghurt, mayo, mosterd, augurk, dille, bieslook en hete saus toe aan de dooiers. Pureer tot een gladde massa.
- Schep 1 eetlepel van het dooiermengsel terug in elk van de eiwitten. Garneer met gehakte bieslook en een snufje paprikapoeder.